Zelfcoaching

Zelfcoaching houdt in dat je aan de slag gaat met een kenmerk van jezelf waar jij graag verandering in wilt zien. Waar en wanneer jij wilt. Kies de cursus die bij jou past en ga lekker aan de slag!

Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf te coachen. Je moet het echt alleen doen en er is niemand die je erop wijst dat je een opdracht nog niet gedaan hebt. Aan de andere kant biedt het coachen van jezelf juist een aantal hele duidelijke voordelen:

• Het is veel goedkoper dan begeleide coaching.
• Je kunt aan jezelf werken waar en wanneer het jou uitkomt.
• Én het versterkt jouw zelfredzaamheid!

Vind jij het fijn om in je eigen tijd en op je eigen, fijne plek met een onderwerp bezig te zijn? Dan is zelfcoaching ideaal voor jou.

Verschillen tussen zelfcoaching en coaching

Zelfcoaching Coaching met begeleiding
Je doet het echt helemaal zelf. De psycholoog of coach zal jou stimuleren en je aan het werk zetten.
Het vergroot je zelfredzaamheid en versterkt je zelfvertrouwen. Je krijgt misschien niet het gevoel dat je in staat bent om zelfstandig voor positieve veranderingen te kunnen zorgen.
Je bent helemaal flexibel bij het indelen van je tijd. Je bent afhankelijk van de tijden waarop je met de psycholoog of coach kunt afspreken.
Je hebt geen reistijd. Je hebt reistijd, tenzij je kiest voor begeleiding via Skype.
Lage, eenmalige kosten. Kosten per gesprek, gemiddeld 5 tot 8 sessies.

Zelfcoachingscursussen

Een belangrijk kenmerk van mijn cursussen is dat ik de teksten zo kort mogelijk probeer te houden. Zo voorkom ik dat ze vol staan met informatie die je niet nodig hebt.

Daarnaast krijg je bij elk hoofdstuk praktische oefeningen, zodat het ook echt duidelijk wordt.

Het lezen over een onderwerp is namelijk niet hetzelfde als het werken met dat onderwerp. Als dat wel zo zou zijn, dan zou je genoeg hebben aan internet en alle informatie die je daarop kunt vinden.

Direct toepasbaar

Mijn zelfcoachingscursussen zijn zo opgezet dat je er direct praktisch mee aan de slag kunt in je dagelijkse leven. Daardoor zie je al snel resultaat en dát is waar het uiteindelijk om gaat!

Heb je nog vragen over de cursussen? Kijk dan eens op de pagina met veelgestelde vragen.

Wil je eerst nog even ontdekken hoe gemotiveerd je bent om aan de slag te gaan met jouw voornemen? Download dan de gratis motivatiecheck. Veel succes!

Vind nu ook jouw cursus!