Begeleiding

Soms zit je tegen iets aan te hikken en heb je geen idee hoe of waar je moet beginnen. Op andere momenten loop je tegen problemen aan die te groot zijn om zelf op te lossen. Vaak is een aantal gesprekken al genoeg om je weer beter te voelen en te merken dat je zelf de touwtjes in handen hebt.

burn-out

We leven in een maatschappij waarin veel mensen een druk ervaren om te presteren. De een ervaart deze druk voornamelijk in zijn of haar werk, de ander juist thuis. Als omstandigheden meer van je vragen dan je aankunt, raak je overbelast. En als dat te lang duurt kun je in een burn-out terecht komen.

Bij overbelasting verlies je het overzicht en de grip op je situatie. Je raakt oververmoeid, futloos, krijgt mogelijk last van huilbuien en meer. Vaak benoemen mensen het als “op zijn”. Bepaalde eigenschappen verhogen de kans dat je overbelast raakt, zoals moeite om ‘nee’ te zeggen, altijd loyaal willen zijn en perfectionistisch zijn.

Tijdens de begeleiding krijg je inzicht in je situatie, in de oorzaken van je overbelasting, en ga je op zoek naar oplossingen. Dit proces doorloop je geleidelijk zodat je niet alleen zult herstellen, maar ook kunt voorkomen dat je in de toekomst nogmaals overbelast raakt.

depressie

Het is niet ongewoon dat iemand een keer depressieve klachten heeft. Als je bijvoorbeeld iets vervelends hebt meegemaakt is het begrijpelijk dat je daar last van hebt. Vaak zijn een paar consulten (gesprekken) dan al genoeg om weer lekker in je vel te zitten.

Als je al langere tijd slecht in je vel zit, je depressief voelt, dan is het mogelijk dat er sprake is van een depressie. Symptomen waaraan je een depressie kunt herkennen zijn: somber zijn, negatief zelfbeeld, prikkelbaar zijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, piekeren, schuldgevoelens en meer …

Vaak krijgen mensen met een depressie medicatie, maar dat is lang niet altijd nodig! Het is wel belangrijk om actief met jezelf aan de slag te gaan. Met behulp van cognitieve gedragstherapie kun je weer een positievere instelling krijgen, je interesse in de dingen om je heen terugkrijgen en weer zin krijgen in je leven.

doelen & dromen

“Ik ga geen nieuwe studie volgen, daar slaag ik waarschijnlijk toch niet voor.”, “Sporten lukt niet, want ik heb het al zo druk.”, “Ik vind het lastig om iemand af te wijzen…stel je voor dat die persoon boos wordt.”

We hebben vaak allerlei doelen en dromen, maar zien onvoldoende mogelijkheden om die waar te maken. De focus komt gaandeweg steeds meer te liggen op de moeilijkheden en we verliezen uit het oog waarom we onze doelen eigenlijk hadden bedacht.

In een paar gesprekken krijg je inzicht in je eigen situatie, een realistische kijk op je mogelijkheden en op de door jou gestelde doelen. Je leert je grenzen te bewaken, je tijd goed in te delen en vertrouwen te hebben in je eigen kennen en kunnen. Alles wat je nodig hebt om dit te bereiken zit al in je en nu neem je de kans om het ook echt te gaan doen!

Locatie

De gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn praktijk (in Driel) of online via Skype.

Kosten

De tarieven, vergoedingsmogelijkheden en meer vind je op deze pagina.

Wil je meer weten? Of een afspraak maken?

Stuur gerust een bericht! Je krijgt binnen twee werkdagen een reactie.

Bericht sturen